Nederlandse gezondheidszorg weer de beste
De Nederlandse gezondheidszorg is opnieuw als beste van Europa uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de denktank Health Consumer Powerhouse.
De Nederlandse gezondheidszorg is opnieuw als beste van Europa uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de denktank Health Consumer Powerhouse.
Op 6 februari wordt GrandVision, de internationaal opererende eigenaar van optiekketens Pearl en EyeWish, te water gelaten op de Amsterdamse effectenbeurs.
Zorgverleners blijken geen herindicatie voor wijkverpleging uit te willen voeren. Dit blijkt uit signalen van budgethouders die Per Saldo bereiken.
Op 21 januari 2015 is de nieuwe CAO VVT 2014-2016 aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW).
De meeste mensen met een hoortoestel zijn hier tevreden over. Bij gesprekken in grotere gezelschappen en in het verkeer werken de meeste toestellen echter niet optimaal.
Bestuursvoorzitter Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW ligt in de clinch met Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Oomen krijgt geen toegang meer tot de bestuursstukken.
Huisartsen moeten alleen antidepressiva voorschrijven als zij het gebruik ervan nauwgezet kunnen begeleiden.
Heerst er griep? Blijf dan lekker thuis op de bank voor de tv hangen. Volgens onderzoekers is afstand nemen van anderen dé ultieme manier om een griepepidemie te beperken.
Instemmingsrecht in plaats van verzwaard adviesrecht, verbetering financiering en verruiming enquêterecht. Dat zijn de verbeteringen die de minister en staatssecretaris binnen de huidige wet aankondigen.
Volwassenen met eczeem hebben mogelijk een verhoogd risico op hartziekten en een beroerte. Zowel de aandoening zelf als ongezonde gewoonten kunnen invloed hebben op dit risico.
Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden is met 60.000 geregistreerde verpleegkundigen en verzorgenden het grootste kwaliteitsregister van Nederland.
ActiZ heeft een belangrijk succes geboekt om onnodige rompslomp in de aanvraag van de zorg tegen te gaan. Zorginstellingen hadden grote moeite met de eis van het CIZ om samen met de indicatie-aanvraag een kopie van een ID-bewijs aan te leveren.
De dienstencheque, die de bezuinigingen in de thuishulp moeten verzachten, slaat nog niet erg aan. Weinig mensen maken gebruik van de tegemoetkoming in de kosten voor huishoudelijke hulp. Cliënten kiezen eerder voor minder uren.
Een internationaal team van wetenschappers, waaronder onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft vijf nieuwe genetische varianten ontdekt die van invloed zijn op de anatomie van het brein.
Per Saldo en Ieder(in) horen nog steeds dat gemeenten de huishoudelijke hulp willen wijzigen of stoppen. Veel gemeenten gaan nu wel eerst met de betrokken mensen in gesprek.
Mantelzorgers in ziekenhuizen en in hun thuissituatie beter ondersteunen. Dat is wat het Radboudumc en Meander Medisch centrum met de pilot Mantelzorgacademie willen bereiken.
Artsen en gezondheidsdeskundigen uit de hele wereld hekelen de conclusies van het onderzoek van de Universiteit van Portland naar de e-sigaret, die deze week werden gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.
Wetenschappers van het Maastricht UMC+ hebben aangetoond dat een nieuwe ademtest nauwkeurig kan vaststellen of jonge kinderen astma ontwikkelen of niet.
Ruim 1 miljoen mensen hebben een vorm van oorsuizen (tinnitus). Dat aantal neemt de laatste jaren toe, er komen onder andere meer jongeren met oorsuizen bij.
Te weinig bewegen zorgt mogelijk voor twee keer zo veel vroegtijdige sterfgevallen als obesitas. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Cambridge.
Vochtig toiletpapier wordt vaak doorgespoeld, waardoor verstoppingen ontstaan in rioleringen en rioolpompen. De Amsterdamse ondernemer Hans van der Schaaf heeft hier een duurzame oplossing voor bedacht.
Door de nieuwe zorgtaken die gemeenten sinds 1 januari hebben overgenomen van het Rijk, is een wirwar aan nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan: 264 in totaal. Gemeenteraden kunnen er nauwelijks invloed op uitoefenen.
Twitter-gebruikers die veel mensen volgen die constant ruzie hebben en sterke taal op een haatdragende manier gebruiken, hebben meer kans op een hartaanval of andere hartziekte. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Pennsylvania.
Mijn zus als WMO huishoudelijke hulp?
Dagelijks een duidelijk antwoord op een gestelde vraag aan onze HN-informateur.
Onze dagelijkse afsluiting met een lach.
Vandaag ingezonden door Leontine ter Horst
uit Hilversum.
Duurzaam alternatief voor vochtig toiletpapier.
bron: Persbericht/Pro Office (Whype). door: Ton van Vugt. Vochtig toiletpapier wordt vaak doorgespoeld, waardoor verstoppingen ontstaan in rioleringen en rioolpompen. De Amsterdamse ondernemer Hans van der Schaaf heeft hier een duurzame oplossing voor bedacht. Na de uitvinding van het toilet is er veel veranderd. De meest recente ontwikkeling is komst van vochtige doekjes / vochtig toiletpapier. Deze doekjes moeten na gebruik in de prullenbak maar de meeste mensen spoelen ze gewoon door. Het gevolg hiervan is verstopte toiletten of nog erger, verstopte riool pompen. Dit kost bij elkaar jaarlijks ongeveer 55 miljoen euro (cijfers: stichting rioned). De sector zelf heeft als oplossing een vuilnisemmer bedacht waar de doekjes in gedeponeerd kunnen worden. Dit heeft niets veranderd, de doekjes blijven doorgespoeld worden, met alle gevolgen van dien. Vanaf nu is er een alternatief, de Whype. Dit is een dispenser die gevuld wordt met de daarvoor bestemde lotion. Door gewoon toilet papier over de Whype te rollen wordt het bevochtigd met de lotion. Na gebruik, mag dit doorgespoeld worden, in tegenstelling tot vochtige doekjes. De lotion is op basis van Etherische eucalyptus olie en is volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en heeft de volgende eigenschappen: - Zeepvrij. - Bevat geen kleurstoffen. - Bevat geen synthetische geurstoffen. Daarnaast is de milieubelasting van de Whype flink lager dan dat van vochtig toiletpapier. Vochtige doekjes drogen uit en worden dan weggegooid en vervangen, dus ook opnieuw geproduceerd, verpakt en vervoerd. De Whype kan zeer lang mee en 1 flesje lotion is genoeg voor ongeveer een maand. Geen rommelige losse pakjes meer in het toilet. Kortom, een praktisch probleem wordt opgelost met een duurzame innovatie! Voor meer informatie zie: http://www.whype.eu. |
1 Reactie
Len
Als Indo ben ik gewend gebruik te maken van de de Botol Tjebok, een fles schoon water die steevast in het toilet staat die je na de toiletgang in een straaltje over je gat en edele delen laat lopen. Goedkoper, duurzamer maar ook frisser!