Wij zijn tot maandag 16 juni op vakantie.
De redactie van Handicapnationaal is van vrijdag 30 mei tot maandag 16 juni op (voorjaars)vakantie. Deze periode wordt de website, social media, RSS-feed en de Mailactueel niet bijgewerkt.
De redactie van Handicapnationaal is van vrijdag 30 mei tot maandag 16 juni op (voorjaars)vakantie. Deze periode wordt de website, social media, RSS-feed en de Mailactueel niet bijgewerkt.
De minimumboete voor uitkeringsfraude die onschuldige mensen hard raakt, wordt misschien lager. Minister Asscher van Sociale Zaken gaat kijken of het bedrag omlaag kan.
Een op de vier ouderen zegt geen beroep op een sociaal netwerk te kunnen doen als er hulp nodig is. Ook niet alle ouderen willen en kunnen zelf hun zorg regelen.
Minister Schippers (VWS) vindt het zorgelijk dat veel huisartsen hun patiëntendossiers niet op orde hebben. Dit schrijft zij aan de Tweede Kamer in reactie op een onderzoek van de Consumentenbond.
Kinderen met astma hebben vaker last van angst, depressie en een laag zelfbeeld dan kinderen zonder astma.
Behandeling met ontstekingsremmende medicijnen vermindert het risico op hart- en vaatziekten bij mensen met reumatoide artritis. Mensen met een chronische gewrichtsontsteking ontwikkelen net zo vaak hart- en vaatziekten.
Vertegenwoordigers van FNV Senioren en de bedrijfsgroep Uitkeringsgerechtigden en Ouderen van FNV Bondgenoten hebben aan de leden van de commissie VWS van de Eerste Kamer een petitie aangeboden tegen afschaffing van de WTCG.
Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen.
De nieuwe aanspraak voor wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) valt in de basisverzekering, maar het eigen risico is niet van toepassing.
Een waarheid als een koe? Herrie veroorzaakt doofheid. Maar nieuw is dat ook zachter geluid tot gehoorbeschadiging kan leiden. Een tot voor kort niet onderkend probleem. Je moet er wel even dieper voor in het hoofd kijken.
Staatssecretaris Teeven wil meer schadevergoedingen voor letsel en overlijden. Slachtoffers moeten een ruimere vergoeding van de kosten krijgen voor verzorging, verpleging en begeleiding als naasten de zorgtaken op zich nemen.
Het aan het werk helpen van een ex-gedetineerde of van een ex-kankerpatiënt levert maatschappelijk gezien veel meer rendement op dan het aan het werk helpen van iemand met ADHD of autisme.
Een nieuwe muggensoort kan een gevaar zijn als er een gevaarlijk virus in ons land is. Deze 'supermug' kan namelijk ziektes veel beter overbrengen.
Vandaag (Wereld MS Dag) lanceert het Nationaal MS Fonds de website msinbehandeling.nl. Deze website is uniek omdat het de fabels en feiten omtrent verschillende behandelingen voor mensen met MS bespreekt.
Op 26 juni, de Dag van de preventiemedewerker, staat de preventiemedewerker in de spotlight. Een mooie aanleiding om binnen organisaties extra aandacht te besteden aan arbo en preventie.
Er moet op korte termijn meer inzicht komen in de randvoorwaarden voor goede zorg die in zogenaamde tandheelkundige 'narcoseklinieken' wordt gegeven.
NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Met dit bericht kun je controleren of je mobiele telefoon goed ingesteld is.
Als je je niet goed voelt wil je meestal zo snel mogelijk weten wat er mankeert. Even op Wikipedia kijken lijkt dan een logische stap. Maar, zo blijkt uit recent onderzoek, absoluut geen verstandige.
Nederland moet een pretpark krijgen voor ernstig zieke kinderen. Rein Lander van de Stichting Pallieter heeft zijn zinnen gezet op het attractiepark waar een lach en een traan samengaan.
Mensen die de zorg voor een ziek familielid op zich nemen en daardoor inkomensverlies lijden, kunnen voortaan rekenen op een ruimere schadevergoeding. Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).
Illegalen zonder geld moeten gratis zorg in Nederland krijgen. Daarvoor pleit regeringspartij PvdA, tot verbazing van coalitiepartner VVD.
Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer lijkt gered. De instelling kan namelijk toetreden tot de Reinier Haga Groep. Dat hebben de besturen van het Haagse HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf Ziekenhuis uit Delft laten weten.
PRIMEUR: De eerste column van onze columnist Drs. John Bult. Exclusief voor Handicapnieuws.net. Deze keer onder de titel: 'Voetbalwijsheid en belastingheffing'.
Hoe werkt 're-integreren' nu precies?
Dagelijks een duidelijk antwoord op een gestelde vraag aan onze HN-informateur.
Onze dagelijkse afsluiting van de dag.
Vandaag ingezonden door mevrouw Henninga
uit Assen.
Gezondheidsadviezen Wikipedia slaan nergens op.
bron: Redactioneel/Telegraaf/Novum. door: Marlies van der Vloot. Als je je niet goed voelt wil je meestal zo snel mogelijk weten wat er mankeert. Even op Wikipedia kijken lijkt dan een logische stap. Maar, zo blijkt uit recent onderzoek, absoluut geen verstandige. Negentig procent van de medische gegevens op de internetencyclopedie klopt namelijk niet. Zo meldt de site bijvoorbeeld dat een hoge bloeddruk pas gevaarlijk is wanneer je op drie verschillende momenten een bepaalde piek ervaart. Dit terwijl je volgens deskundigen bij een hoge bloeddruk meteen alarm moet slaan. Volgens experts zou de onjuiste informatie te verklaren zijn door het feit dat alle gewone gebruikers de website kunnen bewerken en gegevens kunnen aanpassen of verwijderen. Arts is beste bron. Onderzoeker Robert Hasty van de Amerikaanse Campbell University waarschuwt: ''Zeker onderzoekers moeten de site niet gebruiken als primaire bron, omdat de artikelen medisch niet zijn goedgekeurd. Voor gebruikers: uw arts is altijd de beste bron bij het zoeken naar een diagnose. Hij of zij kan rekening houden met uw medische geschiedenis en andere factoren om de beste behandeling te bepalen.'' Toch is het niet vreemd dat veel mensen 'raad vragen' aan Wikipedia met medische problemen; je vindt er meer dan 20.000 gezondheidsartikelen. Maar, zo waarschuwt Hastty, ook grote medische bedrijven hebben toegang tot het internet. ''Verschillende farmaceutische bedrijven zijn er al van beschuldigd gegevens online te vervalsen. Ze vermelden bijvoorbeeld vaak de schadelijke bijwerkingen van medicijnen niet.'' De studie is gepubliceerd in het tijdschrift van de American Osteopathic Association. |