Strijd 12 april mee voor de zorg!
Maak jij je ook zorgen over de zorg? Kom dan op 12 april naar Den Haag. Medewerkers en werkgevers in de zorg komen daar dan van 12.00 tot 15.00 uur bij elkaar.
Maak jij je ook zorgen over de zorg? Kom dan op 12 april naar Den Haag. Medewerkers en werkgevers in de zorg komen daar dan van 12.00 tot 15.00 uur bij elkaar.
Het merendeel van de ziekenhuizen verwacht geen of slechts een gedeeltelijke goedkeuring van de jaarrekening door de accountant. Afwaardering van vastgoed kost de hele zorg zo’n 350 miljoen euro.
De Paralympische sporters werden gistermiddag uitgebreid gehuldigd voor hun prestaties in Sotsji. De sporters werden eerst ontvangen in de Grote Kerk in Den Haag, daarna gaan ze naar Paleis Noordeinde.
Verzorgingshuizen staan straks leeg, terwijl de behoefte aan wonen met lichte zorg alleen maar toeneemt de komende jaren. Voor woningcorporaties en gemeenten ligt hier een enorme opgave, maar het rigide kabinetsstandpunt over de kerntaken van corporaties, staat oplossingen in de weg.
De afgelopen jaren zijn steeds meer genen ontdekt waarin erfelijke mutaties leiden tot aantasting van het zicht of die op termijn zelfs blindheid veroorzaken. Die kennis heeft geleid tot nieuwe experimentele behandelingen.
De moord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs was waarschijnlijk een vergissing. De politie houdt er rekening mee dat hij het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.
Er zijn al handige apps voor de iPhone die oogartsen kunnen gebruiken. Nu kunnen ze hun iPhone ook gebruiken als onderzoeksinstrument. Wetenschappers van de Amerikaanse Stanford School of Medicine hebben daar een speciale adapter voor ontwikkeld.
Steeds meer mensen vragen zich af of de zorg die ze krijgen wel of niet vergoed wordt. Logisch, gezien de steeds veranderende regels en alle verschillende zorgverzekeringen die er zijn.
Het klinkt idyllisch, maar voor de Rotterdamse Lizet van Alphen is het de keiharde werkelijkheid. Geplaagd door zware astma is de studente geschiedenis genoodzaakt te studeren in de zuivere berglucht van het Zwitserse Davos.
Een selecte groep borstkankerpatiënten kan na de operatie waarmee een tumor verwijderd wordt, veilig afzien van chemotherapie.
Door de zorgplannen van het kabinet is het "chaos in het hoofd van oma", zei de Arnhemse CDA-lijsttrekker Ine van Burgsteden dinsdagavond in het Nederland-Kiestdebat van de NOS.
Dit jaar organiseert VGZ de derde editie van VoorGoedeZorg. Een wedstrijd voor innovatieve ideeën om de zorg te verbeteren. VoorGoedeZorg staat dit keer in het teken van palliatieve zorg.
In hoeverre zijn games toegankelijk voor mensen met een functiebeperking? Op die vraag wil de Stichting Accessibility met behulp van onderzoek een antwoord vinden. Ook mensen met een gehoorbeperking kunnen deelnemen aan het onderzoek.
Steeds meer mensen krijgen jaarlijks de diagnose Macula Degeneratie (MD). Patiënten met MD hebben veel vragen over eventuele behandeling, hulpmiddelen en de impact van deze aandoening op hun (sociale) leven.
Trots op hun werk. Dat is wat verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals met elkaar gemeen hebben. Ze zijn uitermate tevreden over hun contacten met patiënten en leidinggevenden.
Het aantal mensen dat in Nederland besmet is geraakt met tuberculose is het afgelopen jaar weer gedaald. In 2013 hadden 848 mensen de besmettelijke, potentieel dodelijke ziekte. Dat is 12 procent minder dan het jaar daarvoor.
Een paar jaar geleden had het Longfonds astmakids.nl bedacht: dé site waarop kinderen spelenderwijs lezen en leren over hun leven met astma. Nieuw zijn de tips over wat een kind zelf kan doen als hij naar de dokter gaat. Snel kijken dus!
Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld.
De ouders van de gehandicapte Jerry (25) willen vandaag via een kort geding voorkomen dat de zorginstelling 's Heeren Loo hun zoon verhuist van een instellingsterrein in Noordwijk naar een woongroep in Hillegom.
Welke gezondheidsproblemen leven er in de bevolking? Welke zorg krijgen mensen voor die gezondheidsproblemen? Wat is de kwaliteit daarvan?
Minister Schippers lanceerde onlangs de driejarige landelijke voorlichtingscampagne ‘De mensen van de ambulance’. Met de campagne wil de ambulancesector het grote publiek beter informeren over ambulancezorg. [+VIDEO]
Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de praktijk. Kika Meereboer van Kentalis International maakte een film over dove Kenianen die een rolmodel kunnen zijn voor andere doven. [+VIDEO]
Als patiënt vertrouw je vaak op je arts, maar als je een second opnion wil, moet je zelf op zoek. Waar moet je zijn voor de beste zorg? [+VIDEO]
INFOpunt.
Wat betekent de overgang naar IBAN voor mij?
Dagelijks een duidelijk antwoord op een gestelde vraag aan onze HN-informateur.
Onze dagelijkse afsluiting van de dag.
Vandaag ingezonden door Nena Hoefsloot
uit Berg en Dal.
Dove rolmodellen in een film.
bron: Redactioneel/Leefwijzer/Facebook. door: Carlijn de Groot. Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de praktijk. Kika Meereboer van Kentalis International maakte een film over dove Kenianen die een rolmodel kunnen zijn voor andere doven. Ze wil Kenianen laten zien dat doven net zo veel kunnen bereiken als horenden. Slechts vijf procent van de dove kinderen in Kenia gaat naar school. Dat komt vooral door de manier waarop er over doven wordt gedacht: ze zouden niet kunnen leren. Kika Meereboer – zelf doof – maakte daarom een korte film over dove Kenianen die succesvol in het leven staan. Tijdens de première in Den Haag vorige week vertelde Meereboer meer over de film. “In de dorpjes is het bewustzijn van wat dove kinderen kunnen nog heel klein,” zegt ze. “Ouders investeren alleen in hun horende kinderen en weten niet hoe ze met hun dove kind moeten communiceren.” In de film Deaf Rolemodels in Kenia toont ze acht dove Kenianen die succesvol omgaan met hun handicap. Ze maakte de film in opdracht van Kentalis International, een organisatie die o.a. kennisuitwisseling over dovenonderwijs bevordert. Ouders zijn sleutelpersonen. “Voor ouders, doven en hun omgeving is het belangrijk om dit soort rolmodellen te hebben,” zegt Meereboer. “Ouders zijn de sleutelpersonen om kinderen naar school te laten gaan.” Door de film kunnen ze zien hoe het ook kan, dat doven ook echt iets kunnen bereiken.” De film zal vertoond worden in scholen, kerken en moskeeën in Kenia en andere Oost-Afrikaanse landen. Want de strijd is nog lang niet gestreden. Hoewel er meer dovenscholen zjin dan in Ndurumo’s tijd, is op gewone scholen het onderwijs voor doven nog erg slecht. “Dove kinderen hebben een andere manier van lezen, en moeten dus aangepast lesmateriaal krijgen. Ook zijn er bijna geen goede tolken in Kenia. Daar loopt het onderwijs echt op vast.” Meereboer hoopt dat de film daar iets aan kan veranderen. “Ik hoop dat doofheid in de toekomst niet meer als handicap wordt gezien, maar als onderdeel van de diversiteit.” |