Van Rijn klaagt over ‘oude troep’ in ouderenzorg
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS meent dat in de Amsterdamse ouderenzorg ‘soms met oude troep wordt gewerkt’. Hij zei dat in een interview met Het Parool.
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS meent dat in de Amsterdamse ouderenzorg ‘soms met oude troep wordt gewerkt’. Hij zei dat in een interview met Het Parool.
Kraken van de nek is volgens Nederlandse Vereniging van Manueel Therapeuten niet langer een aan te bevelen behandeling. Tegen dit standpunt komt veel verweer.
Eén van de oprichters van fondsenwerver Alpe d'HuZes heeft in een jaar tijd 160.000 euro gedeclareerd aan 'management kosten'.
Coen van Veenendaal, de oprichter van de sponsorfietstocht tegen kanker Alpe d'Huzes, noemt het onhandig en naïef dat hij zich 1,6 ton heeft laten betalen voor zijn werk.
KWF Kankerbestrijding gaat collectanten die namens de stichting langs de deur gaan uitleg geven over de affaire Alpe d'Huzes. Ze krijgen te horen hoe ze het best op negatieve opmerkingen kunnen reageren.
KWF Kankerbestrijding gaat collectanten die namens de stichting langs de deur gaan uitleg geven over de affaire Alpe d'Huzes. Ze krijgen te horen hoe ze het best op negatieve opmerkingen kunnen reageren.
Therapeuten in de natuurlijke gezondheidszorg moeten binnenkort terug in de schoolbanken om hun diploma Medische en Psychosociale Basiskennis te behalen.
Een omstreden bloedtest om genetische afwijkingen bij een baby tijdens de zwangerschap te achterhalen is al 6000 keer gebruikt. Dat blijkt volgens fabrikant LifeCodexx uit cijfers over de test.
Het overhevelen van de jeugdzorg naar de gemeenten per 1 januari 2015 levert geen besparing op, maar gaat juist extra geld kosten.
Het Z.I.C. onderzoekt ieder jaar de kwaliteit van zorgverzekeraars en hun verzekeringen d.m.v. het nationale zorgonderzoek. We zijn hierbij benieuwd naar uw persoonlijke mening over uw huidige zorgverzekering.
Een blinde man uit het dorpje de Amerikaanse staat Texas is een huis met meerdere verdiepingen en drie slaapkamers aan het bouwen. [+VIDEO]
Voor elke tandarts in Nederland geldt een door de NZA vastgesteld uniform tarief. Dit tarief wil de NZA in 2014 flink laten dalen, naar verwachting met 10%.
Kinderen en jongeren met diabetes die een insulinepomp gebruiken, hebben een betere bloedsuikerspiegel dan wanneer ze zelf insuline spuiten. Dat blijkt uit Australisch onderzoek.
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseren lokale belangenbehartigers overal in het land activiteiten rond toegankelijkheid. Ook meedoen? Laat u inspireren. Al een activiteit gepland?
Onvergetelijke muziekherinneringen, gekoppeld aan momenten van geluk, verdriet en andere belangrijke gebeurtenissen in ons leven: wie heeft ze niet? Het zijn herinneringen die niemand kwijt wil raken.
De toenemende vergrijzing in Nederland is terug te zien in het drinkwater. Bij metingen van het drinkwater uit de Maas worden steeds meer resten van medicijnen gevonden.
Aanstaande donderdag, 29 augustus a.s., organiseert Themapark Archeon in Alphen aan de Rijn een kennismakings- en oriëntatiedag voor mensen met een visuele beperking.
Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) heeft in een advies naar de leden hoog cervicale manipulaties (kraken hoog in de nek) afgeraden.
Het ministerie van VWS ontwikkelde een explanimation om de hervormingen in de langdurige zorg in beeld te brengen [+VIDEO]
Grote elektrische activiteit in het brein ligt hoogstwaarschijnlijk aan de basis van de 'bovennatuurlijke' ervaringen die mensen beleven bij een bijna-doodervaring.
In Delft wordt gebruik gemaakt van een nieuwe behandelmethode voor ADHD. Bij deze manier van werken staat medicatie (zoals Ritalin) niet centraal.
Op de seksualiteit van mensen met een beperking ligt bij velen nog een groot taboe. [+VIDEO]
Op de seksualiteit van mensen met een beperking ligt bij velen nog een groot taboe. [+VIDEO]
Heeft een klein vermogen gevolgen voor de WIA?
Dagelijks een duidelijk antwoord op een gestelde vraag aan onze HN-informateur.
Onze dagelijkse afsluiting met een lach.
Vandaag door Karin Beers
uit Gouda.
Bijna-doodervaring heeft weinig bovennatuurlijks.
bron: Redactioneel/RTLnieuws/Volkskrant/Novum. door: Marlies van der Vloot. Grote elektrische activiteit in het brein ligt hoogstwaarschijnlijk aan de basis van de 'bovennatuurlijke' ervaringen die mensen beleven bij een bijna-doodervaring. Dat blijkt uit laboratorisch onderzoek aan de universiteit van Michigan bij stervende ratten, meldt de BBC. Vlak nadat de hartslag van de proefdieren was gestopt, was er sprake van een sterk verhoogde activiteit van hun hersenen. Dit zou volgens wetenschappers ook gebeuren bij mensen met een hartstilstand, die daardoor een verhoogde staat van bewustzijn ervaren en denken het 'licht van de hemel' te zien. Maar dit hemelse licht heeft dus een zuiver fysische oorzaak. Onderzoeker Jimo Borjigin: "Veel mensen dachten dat het brein na een klinische dood inactief of hypoactief was, maar wij tonen aan dat dat definitief niet zo is. Het brein is tijdens het doodsproces zelfs actiever dan wanneer het waakzaam is." Bij ongewone en verontrustende gebeurtenissen - zoals een bijna-doodervaring - krijgt het brein een enorme hoeveelheid stimuli te verwerken, zegt doctor Jason Braithwaite van de Universiteit van Birmingham. Dit zijn echter vrijwel zeker elektrische impulsen, die weinig met iets bovennatuurlijks te maken hebben. Braithwaites collega Chris Chambers van de Universiteit van Cardiff zegt dat voorzichtig omgesprongen moet worden met de onderzoeksresultaten. "Het meten van de hersenactiviteit bij ratten tijdens een hartstilstand kun je niet zomaar vergelijken met wat mensen doormaken." Het onderzoek is gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |